У США ввели санкції проти компанії, що забезпечувала морські перевезення для армії Ірану

У США ввели санкції проти компанії, що забезпечувала морські перевезення для армії Ірану

Укрінформ
Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій проти компанії Oceanlink Maritime DMCC та низку її суден за перевезення іранських товарів, що приносило прибуток збройним силам Ірану.

Про це повідомляє Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні вживаємо додаткових кроків, щоби протидіяти отриманню доходів іранською армією, покаравши компанію Oceanlink Maritime DMCC за сприяння перевезенню іранських товарів від імені Генштабу та Міністерства оборони й логістики збройних сил Ірану», - зауважується в повідомленні.

Крім того, США запровадили санкції проти 13 суден, якими керує Oceanlink Maritime DMCC.

За словами заступника міністра фінансів з питань протидії тероризму та фінансової розвідки США Браяна Нельсона, ці дії мають на меті підірвати здатність Ірану фінансувати терористичні угруповання та підтримувати агресивну війну Росії проти України.

«Сполучені Штати продовжать застосовувати всі наші інструменти для боротьби з незаконними потоками фінансування, які сприяють дестабілізаційній діяльності Ірану в регіоні та в усьому світі», - підкреслив представник Мінфіну США.

Читайте також: США запровадили санкції проти мережі, яка підтримувала режим Асада в Сирії

Як повідомляв Укрінформ, режим в Ірані докладає зусиль для дестабілізації ситуації як у регіоні Близького Сходу, так і в інших частинах світу. США неодноразово висловлювали занепокоєння у зв’язку зі зростанням взаємодії у військовій сфері між режимами в Ірані й Російській Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-