У нідерландській проросійській партії FVD заперечують, що отримували гроші Кремля

У нідерландській проросійській партії FVD заперечують, що отримували гроші Кремля

Укрінформ
Лідер нідерландської партії FVD (“Форум за демократію”) Тьєррі Боде заявив, що його політична сила не отримує фінансування від Росії.

Про це він написав у соцмережі Х, повідомляє Укрінформ.

“Ми ще раз однозначно і рішуче заперечуємо будь-яку форму фінансової чи іншої залежності від Росії. Ніяких грошей нам не платили, немає жодного компромату, ніякого здирства, ніякої готівки, ніякої криптовалюти, ніяких переказів та жодних інших зв'язків FVD з Кремлем. Нічого”, - заявив Боде.

Він також заявив, що партія не братиме участі у парламентських дебатах з цього питання.

Читайте також: Парламент Нідерландів позбавив права голосу трьох депутатів від проросійської партії

Раніше розвідка Чехії заявила, що політики із шести країн, включаючи Нідерланди, отримували великі суми за просування проросійських поглядів. У центрі цієї операції – новинний сайт компанії Voice of Europe («Голос Європи»), за яким стояв Віктор Медведчук.

Напередодні дебатів у парламенті міністр внутрішніх справ та у справах королівства Нідерландів Гуго де Йонґе наголосив, що жодних імен нідерландській стороні чеська влада не назвала. За його словами, міністерство за підтримки розвідувальних служб проводить розслідування щодо іноземного впливу в країні.

Читайте також: Поширення методів Путіна-Медведчука з України на всю Європу

Попри це, у Нідерландах під підозру потрапили насамперед лідер FVD та депутат Європарламенту від цієї політсили Марсел де Графф, які відкрито займають проросійську позицію.

FVD (“Форум за демократію”) створено Тьєррі Боде, який був одним з ініціаторів референдуму в Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС.

Як повідомлялося, влада Чехії заявила про розкриття фінансованої з РФ мережі впливу, яка займалася поширенням російської пропаганди у Європі та підкупом європейських політиків. За даними чеських спецслужб, Віктор Медведчук керує з Росії операцією щодо поширення російського впливу на території Чехії. Частиною схеми є новинний сайт Voice of Europe, на якому регулярно публікувалися заклики європейських політиків припинити допомогу Україні. За даними ЗМІ, деяким авторам цих закликів платили суми, зіставні з витратами на передвиборчу агітацію на виборах до Європарламенту. Йдеться про політиків із ФРН, Бельгії, Франції, Угорщини, Нідерландів і Польщі.

Фото: nos.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-