Археологи знайшли іберійський шолом, який за пів тисячі років перетворився на камінь

Археологи знайшли іберійський шолом, який за пів тисячі років перетворився на камінь

Фото
Укрінформ
Камінь дивної форми, знайдений археологами під час досліджень Іонічного моря, виявився стародавнім бойовим спорядженням іберійського стилю, а саме практично неушкодженим шоломом, який за понад пів тисячі років обріс конкреціями.

Про знахідку йдеться в матеріалі Fox News, оприлюдненим у вівторок, передає Укрінформ.

«Об'єкт був знайдений у водах поблизу Вендікарі, невеликого острова на південно-східному узбережжі Сицилії»,- зазначається в публікації.

Сицилійське морське управління SopMare, яке опікується захистом стародавніх артефактів у морських водах, повідомило, що об’єкт знаходився на глибині близько п’яти метрів в Іонічному морі. Пошуки здійснювалися за участі дослідників Неаполітанського університету.

Читайте також: Археологи виявили у Помпеях нові фрески

На знімках під водою видно, що піхотний шолом, що обріс мінеральними скам’янілостями, зливався зі скелями на дні моря. Фахівці встановили, що шолом, ймовірно, був виготовлений між 1400 і 1600-ми роками. Це був «cabasset» або «capacete» – іспанською та португальською відповідно – що означає шолом іберійського стилю. Зазначається, що подібний тип спорядження був поширений серед піхоти того періоду, а також використовувався на кораблях.

Повідомляється також, що археологічні групи продовжать пошуки в районі знахідки для отримання додаткової інформації.

Як повідомляв Укрінформ, поблизу грецького острова Касос археологи виявили уламки десяти затонулих кораблів, які належать до часів від Елліністичного періоду до Османської імперії.

Фото: Soprintendenza del Mare / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-