КНДР заявила про успішне випробування нової балістичної ракети з гіперзвуковою боєголовкою

КНДР заявила про успішне випробування нової балістичної ракети з гіперзвуковою боєголовкою

Фото
Укрінформ
Північна Корея заявила, що у вівторок 2 квітня успішно випробувала нову твердопаливну балістичну ракету середньої дальності «Хвасон-16В» (Hwasong-16В) із нещодавно розробленою гіперзвуковою боєголовкою, здатною нести ядерний заряд.

Про це повідомляє північнокорейське державне інформагентство KCNA, передає Укрінформ.

Метою випробування було перевірити характеристики гіперзвукової бойової частини, зокрема, її здатність маневрувати та змінювати швидкість під час польоту.

Повідомляється, що в ході тестування гіперзвукова боєголовка двічі розганялась до максимальної швидкості на висоті 101,1 км та висоті 72,3 км, пролетіла близько 1000 км й уразила мішень у Японському морі.

Випробуваннями керував лідер Північної Кореї Кім Чен Ин, який назвав нову ракету «потужною стратегічною наступальною зброєю» та додав, що КНДР розробляє вдосконалені ракети різної дальності, які тепер мають твердопаливні двигуни та можуть оснащуватися керованими і ядерними боєголовками.

За словами Кіма, на даний момент найбільш актуальним завданням його країни є розвивати переважаючу військову силу, здатну «стримувати та контролювати ворогів».

Від початку цього року КНДР різко збільшила випробування різних типів ракетного й артилерійського озброєння, включаючи запуски крилатих і гіперзвукових ракет із сухопутних та морських платформ і стрільби надвеликих реактивних систем залпового вогню.

Гіперзвукову ракету складно перехопити існуючими засобами протиракетної оборони, оскільки вона рухається зі швидкістю щонайменше 5 Махів, у п’ять разів швидше звуку, на малих висотах і за важко передбачуваною траєкторією, постійно маневруючи.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея вранці вівторка 2 квітня провела третє від початку року випробування балістичних ракет, запустивши ракету середньої дальності, здатну нести тактичну ядерну боєголовку, у бік Японського моря.

Фото: KCNA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-