«Радіо Свобода» назвало політичним трюкацтвом суд в Росії над Алсу Курмашевою

«Радіо Свобода» назвало політичним трюкацтвом суд в Росії над Алсу Курмашевою

Укрінформ
Редакція «Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода» (RFE/RL) засудила рішення суду в Казані щодо подальшого ув’язнення американської журналістки Алсу Курмашевої ще на шість місяців, назвавши бутафорією та політичним трюкацтвом процес над нею.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній виданням після винесення російським судом чергового рішення в понеділок, передає Укрінформ.

«Звинувачення проти Алсу є безпідставними. Це не судовий процес, це політичне трюкацтво, і Алсу разом з її родиною невиправдано платять жахливу ціну. Росія повинна покінчити з цією бутафорією та негайно звільнити Алсу без жодних умов», - наголошується в заяві.

При цьому, в редакції підкреслили, що останнє рішення суду в Казані щодо продовження ув’язнення журналістки є так само обурливим, як і попередні рішення російської судової системи.

Читайте також: Понад 20 лауреатів Нобелівської премії закликали звільнити політвязнів у Білорусі

В заяві підтверджується, що судове засідання в понеділок відбулося за участі офіційних осіб посольства США, оскільки Алсу Курмашева є також громадянкою Сполучених Штатів.

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США назвав у понеділок «слабкістю режиму Путіна» арешти та незаконне утримання за ґратами в Росії представників вільних медіа, таких як журналістки «Радіо Свобода» Алсу Курмашевої.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-