Заклики Трампа до Ізраїлю припинити війну не збігаються з позицією республіканців - NYT

Заклики Трампа до Ізраїлю припинити війну не збігаються з позицією республіканців - NYT

Укрінформ
Нещодавні висловлювання експрезидента Дональда Трампа щодо необхідності припинення війни в Газі свідчать про його відхід від підтримки ізраїльського уряду, яку він демонстрував під час свого президентства.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в публікації The New York Times.

Трохи більше як тиждень тому двоє ізраїльських журналістів взяли в Трампа інтерв’ю, сподіваючись почути від нього рішучу підтримку воєнних дій Ізраїлю.

Але те, що він сказав, «потрясло нас до глибини душі», написав один із них.

Трамп, зокрема, заявив, що Ізраїль втрачає громадську підтримку через напад на Газу і що картини руйнувань погано впливають на імідж цієї країни у світі, тож Нетаньягу повинен якомога швидше припинити війну.

«Ви повинні закінчити свою війну, – сказав Трамп. – Ви повинні це зробити. Ми маємо досягти миру. Ми не можемо дозволити, щоб це тривало».

При цьому експрезидент, як випливає з інтерв’ю, не наполягав на звільненні ізраїльських заручників, утримуваних ХАМАСом.

Читайте також: Трамп назвав боягузами й слабаками республіканців, які цьогоріч залишили Конгрес

Зазначається, що позиція Трампа в цьому питанні не збігається з лінією республіканців Конгресу, які активно підтримують нинішній ізраїльський уряд.

На думку видання, Трамп досі не пробачив Нетаньягу привітання Байдена з перемогою на виборах 2020 року.

Як повідомлялося, президент Джо Байден закликав Ізраїль до шеститижневого припинення вогню в обмін на звільнення заручників.

Фото: Doug Mills/The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-