Держдеп назвав процес над журналісткою «Радіо Свобода» в Росії слабкістю режиму Путіна

Держдеп назвав процес над журналісткою «Радіо Свобода» в Росії слабкістю режиму Путіна

Укрінформ
Арешти та незаконне утримання за ґратами в Росії представників вільних медіа, таких як журналістки «Радіо Свобода» Алсу Курмашевої, підкреслює слабкість режиму Путіна проти правди та свободи слова.

Так прокоментував останнє рішення російського суду щодо Курмашевої речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звинувачення проти пані Курмашевої є ще одним свідченням слабкості режиму Путіна»,- наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він також висловив «глибоку стурбованість» у зв’язку з незаконним утриманням журналістки «Радіо Свобода» за ґратами в Росії.

Читайте також: Кримського політв'язня Муратова етапували до колонії Нижнього Новгорода

«Ми рішуче засуджуємо спроби Кремля залякати, репресувати та карати журналістів і представників громадянського суспільства»,- наголосив речник Держдепу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок суд у Казані (РФ) продовжив до 5 червня термін утримання в СІЗО журналістки Татаро-башкирської служби «Радіо Свобода» Алсу Курмашевої. Вона є громадянкою США та Росії, до арешту жила у Празі з чоловіком та двома дітьми. У Росію журналістка приїхала 20 травня 2023 року через сімейні обставини. 2 червня Курмашеву затримали в аеропорту Казані, коли вона чекала на рейс до Чехії. У неї вилучили американський і російський паспорти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-