Франція у разі військової необхідності може розгорнути до 20 тисяч особового складу - експерт

Франція у разі військової необхідності може розгорнути до 20 тисяч особового складу - експерт

Укрінформ
Французька армія у разі початку великої військової операції здатна розгорнути до 20 тисяч осіб, а відповідне рішення Париж може ухвалити значно швидше, ніж інші країни Європи.

Про це заявив військовий історик, полковник Мішель Гоя в інтерв’ю Le Parisien, передає Укрінформ.

«Франція унікальна тим, що у неї дуже швидкий процес ухвалення рішень: президент республіки приймає рішення про введення військ на засіданні Ради оборони, а прем'єр-міністр підписує його», - пояснив експерт.

За його словами, чисельність армії Франції становить близько 200 тисяч осіб, включаючи всі три компоненти (сухопутні, повітряні та військово-морські сили). Крім того, є десятки тисяч резервістів.

«Але потрібно розрізняти активні сили і сили, що можуть бути розгорнуті. Не всі солдати можуть бути залучені одночасно: ми повинні продовжувати виконувати інші місії і планувати заміну. Отже, всього на великому театрі бойових дій Франція може розгорнути максимум 20 000 особового складу», - сказав Гоя.

Він зазначив, що зараз 2000 французьких солдатів беруть участь у місіях НАТО в Східній Європі. Ці підрозділи перебувають у бойовій готовності, і їм знадобиться лише кілька днів для розгортання.

«У нас є цілий батальйон в Румунії, французька рота в Естонії, а наші повітряні патрулі допомагають стежити за небом над цим регіоном», - додав полковник.

Читайте також: Більшість жителів Франції підтримують відновлення призову до війська

Близько сотні французьких солдатів і пілоти чотирьох винищувачів перебувають на базі в Шауляї (Литва).

Як повідомляв Укрінформ, французька армія готується до найжорсткіших зобов’язань перед союзниками.

Президент Франції Еммануель Макрон заявляв, що не виключає у перспективі участі європейських військ у війні в Україні, водночас наголосивши, що Захід наразі не має консенсусу в цьому питанні.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю наголосив, що французькі військові не будуть гинути на українській землі, але якщо Росія нападе на одну з країн НАТО, то для її захисту армія Франції може стати до бою.

Фото: MAXPPP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-