На Мадагаскар обрушився циклон «Гаман», одинадцять загиблих

На Мадагаскар обрушився циклон «Гаман», одинадцять загиблих

Укрінформ
Через повені і руйнування, спричинені циклоном "Гаман", що обрушився на північний Мадагаскар, щонайменше 11 людей загинули.

Про це повідомляє VoA, передає Укрінформ.

За прогнозами, циклон мав пройти повз острів, розташований в Індійському океані, але в середу змінив курс і обрушився на острівний район Вогемар.

Шестеро людей потонули, а ще п'ятеро загинули внаслідок обвалу будинків або падіння дерев, повідомила мадагаскарська влада. Також повідомляється, що близько 7 000 людей на острові постраждали від шторму.

Середня швидкість вітру становила 150 км/год, також циклон приніс сильні дощі. У деяких місцях вітер сягав 210 км/год, що посилювало його руйнівні наслідки. На відеозаписах видно, як потоки води несуться через села, а люди створюють живі ланцюги по пояс у воді, намагаючись допомогти тим, хто опинився в пастці в своїх будинках, врятуватися від повені. Численні дороги і мости були затоплені.

Читайте також: У США внаслідок сильного шторму загинули двоє людей

За даними метеорологів, "Гаман" був перекласифікований як тропічний шторм і, як очікується, покине острів у п'ятницю вдень.

Повний масштаб збитків ще не визначений, оскільки багато сіл в регіоні відрізані від решти країни.

Розташований біля узбережжя південно-східної Африки, Мадагаскар регулярно страждає від несприятливих погодних умов.

Сезон циклонів у південно-західній частині Індійського океану зазвичай триває з листопада по квітень, і на нього припадає близько десятка штормів щороку.

Як повідомляв Укрінформ, унаслідок паводків у провінції Центральна Ява в Індонезії десятки тисяч людей були змушені евакуюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-