У Європолі стався масштабний витік конфіденційних даних - Politico

У Європолі стався масштабний витік конфіденційних даних - Politico

Укрінформ
Європол розслідує інцидент зі зникненням конфіденційних даних вищих посадових осіб відомства.

Ці дані мали зберігатися під замком, у безпечній камері зберігання всередині штаб-квартири Європолу в Гаазі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico.

Зазначена подія спровокувала кризу в поліцейському управлінні ЄС, зазначає видання.

Відповідно до внутрішнього документа відомства, з якою ознайомилося POLITICO, та розмов із теперішніми та колишніми співробітниками, друковані особисті дані виконавчого директора Європолу Кетрін Де Болле та інших високопосадовців зникли ще до вересня.

«6 вересня 2023 року директорат Європолу був поінформований про зникнення особистих документів кількох співробітників Європолу», - йдеться у повідомленні.

Коли чиновники перевірили всі записи відомства, вони виявили «додаткові відсутні файли».

«Враховуючи роль Європолу як правоохоронного органу, зникнення особистих справ співробітників є серйозним інцидентом з порушенням безпеки та конфіденційності особистих даних», — йдеться у записці, опублікованій на внутрішній системі дошки оголошень та датованій 18 вересня.

Європол є одним із найбільших відомств ЄС. Він координує великі міжнародні розслідування та операції, у співпраці з національними поліцейськими органами та партнерами, такими як Інтерпол та ФБР США.

Читайте також: У Британії стався масштабний витік даних виборців через китайські кібератаки - The Guardian

Politico поспілкувалося з чотирма діючими та колишніми співробітниками Європолу, яким відомо про цей інцидент. За словами чиновників, деякі втрачені документи були виявлені завдяки мешканцю Гааги: він знайшов документи кинутими у громадському місці та приніс їх до місцевої поліцейської дільниці.

Співрозмовники видання уточнили, що особисті справи належали виконавчому директору Європолу Катрін Де Болле та трьом її заступникам Юргену Ебнеру, Андрію Лінцу та Жан-Філіппу Лекуфу. Після цього керівника відділу кадрів агентства Массиміліано Беттіна відправили «в адміністративну відпустку».

Зниклі файли можуть містити інформацію про заявку на роботу чиновника, відповідне навчання, дати народження, сімейний стан, дітей, поточну адресу та іншу типову інформацію, що зберігається відділом кадрів, сказав один з чиновників.

Читайте також: В Іспанії агентів розвідки підозрюють у передачі США секретної інформації

Як повідомляв Укрінформ, більшість кібернетичних нападів на виборчі системи й процеси у світі здійснили хакери, пов’язані з РФ та Китаєм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-