Армія оборони Ізраїлю підтвердила ліквідацію військового ватажка ХАМАСу

Армія оборони Ізраїлю підтвердила ліквідацію військового ватажка ХАМАСу

Укрінформ
Армія оборони Ізраїлю підтвердила, що заступник командувача військового крила ХАМАСу Марван Ісса був убитий в результаті ізраїльського авіаудару в центральній частині сектора Гази на початку цього місяця.

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

На пресконференції речник ЦАХАЛу контрадмірал Даніель Хагарі заявив, що після того, як військові "вивчили всі розвідувальні дані", вони можуть підтвердити, що Ісса був убитий під час удару по тунелю в Нусейраті в центрі Гази 10 березня.

За словами Хагарі, разом з Іссою в результаті удару також загинув старший командир ХАМАСу в Газі Абу Тамаа.

Ісса вважався третьою людиною в терористичній організації ХАМАС і був заступником Мохаммеда Дейфа, керівника військового крила ХАМАСу - бригад "Ізз ад-Дін аль-Кассам". Разом з лідером ХАМАСу в Газі Яхією Сінваром вони, як вважається, організували масове вбивство на півдні Ізраїлю 7 жовтня, яке стало приводом для війни.

Абу Тамаа - колишній керівник Центральної табірної бригади ХАМАСу, який, за даними ЦАХАЛу, відповідав "за всю зброю ХАМАСу в Газі".

Читайте також: Нетаньягу скасував візит делегації до США після схвалення Радбезом ООН резолюції по Газі

Як повідомляв Укрінформ, раніше США також офіційно підтвердили загибель Марвана Ісси.

Ісса був найвищим посадовцем ісламістського радикального руху, знищеного Ізраїлем за п’ять місяців війни в секторі Гази, і найбільшим успіхом ЦАХАЛу та Шин Бет.

Фото: ЦАХАЛ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-