Експрезидент Бразилії провів дві ночі у посольстві Угорщини після вилучення паспорта

Експрезидент Бразилії провів дві ночі у посольстві Угорщини після вилучення паспорта

Укрінформ
Колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару провів дві ночі в посольстві Угорщини минулого місяця, лише через кілька днів після того, як поліція забрала його паспорт і затримала двох його колишніх помічників за підозрою в організації державного перевороту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Бразильська поліція вилучила паспорт Болсонару 8 лютого та звинуватила його в редагуванні проєкту указу про скасування результатів виборів 2022 року; тиску на військових начальників із метою, щоб вони приєдналися до спроби державного перевороту; а також у змові ув'язнити суддю Верховного суду.

Вже 12-14 лютого Болсонару перебував в посольстві Угорщини. За цей час бразильська поліція не змогла б затримати політика, який перебуває на території іноземної дипмісії в країні.

Адвокат Болсонару Фабіо Вайнгартен повідомив у соцмережах, що експрезидент провів два дні в посольстві Угорщини, щоб «підтримувати контакти з офіційними особами дружньої країни», і «отримувати оновлену інформацію про політичну ситуацію в обох країнах».

У понеділок увечері МЗС Бразилії викликало посла Угорщини для уточнення причин перебування Болсонару в посольстві.

Читайте також: Суд Бразилії заборонив експрезидентові Болсонару обіймати держпосади до 2030 року

Відомо, що у Болсонару добрі стосунки з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Болсонаро назвав Орбана своїм «братом» під час візиту до Угорщини у 2022 році, і вони зустрілися цього року в Буенос-Айресі під час інавгурації нового правого президента Аргентини Хав’єра Мілея.

Як повідомляв Укрінформ, колишній президент Бразилії Жаїр Болсонару на мітингу в Сан-Паулу заперечив звинувачення в тому, що він підбурював до державного перевороту в 2022 році.

Фото: AP Photo/Leo Correa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-