Лідер КНДР закликав армію посилити підготовку до можливих бойових дій

Лідер КНДР закликав армію посилити підготовку до можливих бойових дій

Укрінформ
Лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин відвідав танкову частину та закликав війська посилити підготовку до можливих бойових дій на тлі напруженості у відносинах з Південною Кореєю.

Про це повідомляє Independent, передає Укрінформ.

Кім високо оцінив 105-ту бронетанкову дивізію КНДР як зразок для всієї армії у процесі "завершення підготовки до війни". Він також віддав розпорядження щодо покращення бойової підготовки підрозділу та модернізації його обладнання.

Речник Міністерства оборони Південної Кореї Чон Ха Гю заявив, що південнокорейські та американські військові уважно стежать за військовою діяльністю КНДР. Однак він не дав конкретної оцінки деталей, оприлюднених північнокорейськими державними ЗМІ.

Читайте також: Євросоюз готує нові санкції проти Білорусі, Ірану та КНДР за допомогу Росії

На початку цього місяця Кім Чен Ин керував змаганнями танкових підрозділів, у яких перемогла 105-та дивізія. Крім того, 13 березня був представлений новий північнокорейський бойовий танк, що має підкреслити зусилля КНДР щодо посилення своїх конвенційних військових можливостей разом з ракетним арсеналом.

Читайте також: США мусять готуватися до глобальної війни на трьох напрямках - ексрадник Держдепу

Зазначається, що більшість аналітиків досі сумніваються, що Кім справді готується до війни. Офіційні особи Південної Кореї заявляють про зростання ймовірності менших провокацій у прикордонних регіонах, включаючи спірний західний морський кордон між Кореями.

Як повідомляв Укрінформ, КНДР запустила 18 березня балістичну ракету невстановленого типу в напрямку Японського моря.

Фото: kcna.kp

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-