Саймон Гарріс стане наймолодшим прем’єром Ірландії - ЗМІ

Саймон Гарріс стане наймолодшим прем’єром Ірландії - ЗМІ

Укрінформ
Саймон Гарріс стане наймолодшим прем'єр-міністром Ірландії після того, як жоден інший кандидат в його партії «Fine Gael» не став балотуватися на пост лідера партії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

37-річний міністр із питань вищої освіти Гарріс був єдиним кандидатом, коли висунення кандидатів завершилося у неділю о 13:00 годині за місцевим часом.

При цьому наймолодшим главою уряду він стане не раніше 9 квітня, адже тоді ірландський парламент відновить свою роботу після великодніх канікул. 

Пізніше в неділю Гарріс окреслить свої пріоритети на посту лідера партії.

Багато хто вважає Гарріса хорошим комунікатором, особливо в соціальних мережах. На початку пандемії коронавірусу він обіймав ряд міністерських посад, у тому числі посаду міністра охорони здоров’я Ірландії.

Читайте також: Ірландія планує урізати соцвиплати для новоприбулих біженців з України

Зазначається, що лідерка найбільшої опозиційної партії «Sinn Féin» Мері Лу Макдональд вимагає «негайно» провести в країні дострокові парламентські вибори, однак навряд чи Гарріс погодиться на це.

Як повідомляв Укрінформ, у середу прем'єр-міністр Ірландії Лео Варадкар заявив, що піде з посади глави уряду, як тільки буде визначений його наступник, і залишає пост лідера партії «Fine Gael».

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-