У Польщі з початку року - рекордна кількість спроб нелегалів потрапити з Білорусі

У Польщі з початку року - рекордна кількість спроб нелегалів потрапити з Білорусі

Укрінформ
За останні два дні, 20-21 березня, у Польщі на кордоні з Білоруссю зафіксовано 499 спроб нелегально потрапити на польську територію.

Про це повідомляє в мережі X Прикордонна служба Польщі, передає Укрінформ.

“За останні два дні (20 та 21 березня) на кордоні з Білоруссю зафіксовано 499 спроб нелегального проникнення в Польщу”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомили у Підляському відділі Прикордонної служби РП, у їхній зоні відповідальності прикордонники зафіксували 488 таких спроб. У низці випадків нелегальні мігранти проявляли агресію й атакували польські служби. Так, 20 березня зафіксовано 201 спробу нелегально перетнути кордон, а 21 березня – 287, що є добовим рекордом цього року. Зазначається, що від початку року загалом зафіксовано понад 2,3 тис. спроб нелегального перетину українсько-польського кордону в зоні відповідальності Підляського відділу Прикордонної служби РП.

Читайте також: Фінляндія хоче прискорити будівництво паркану на кордоні з РФ

Зазначається, що у 2022 році вздовж 186-кілометрового кордону з Білоруссю був побудований сталевий бар'єр заввишки 5,5 метра, який є основним елементом захисту цього кордону від нелегальної міграції. Його доповнює система камер і датчиків, яка була побудована протяжністю 206 км цього кордону і вже повноцінно використовується польськими прикордонними службами.

Як повідомлялося, Польща та країни Балтії звинувачують Білорусь та РФ у гібридній агресії із застосуванням штучно створеного міграційного потоку на кордоні. Зазвичай спроби здійснюють іноземці з Близького Сходу та країн Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-