Держсекретар США приїхав до Ізраїлю вшосте з початку бойових дій у секторі Гази

Держсекретар США приїхав до Ізраїлю вшосте з початку бойових дій у секторі Гази

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен прибув до Ізраїлю вшосте з початку бойових дій між Ізраїлем та ХАМАСом, щоб наполягати на встановленні тимчасового перемир'я у секторі Гази.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

Його візит відбувається напередодні ключового голосування в Раді Безпеки ООН щодо проєкту резолюції США, що закликає до негайного припинення вогню.

США сподівалися забезпечити шеститижневе припинення вогню та угоду щодо заручників до початку Рамадану 10 березня, але послідовні раунди перемовин ще не принесли результатів, Вашингтон здебільшого звинувачує ХАМАС у продовженні протистояння.

Як повідомлялося, держсекретар США Ентоні Блінкен в рамках свого міжнародного турне у середу та четвер знову відвідує регіон Близького Сходу для обговорення з ключовими країнами шляхів врегулювання ситуації в Газі, а також інші важливі питання.

Читайте також: ЦАХАЛ захопив 650 терористів у лікарні «Шифа», включно з командирами ХАМАСу та Ісламського джихаду

7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-