Із Росії вислали кореспондента іспанського видання El Mundo

Із Росії вислали кореспондента іспанського видання El Mundo

Укрінформ
Цієї середи, 20 березня, з РФ вислали Хав’єра Коласа, кореспондента видання EL MUNDO.

Видворення іспанського журналіста сталося через відмову влади продовжити його репортерську візу, важливий документ для підготовки репортажів з країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє El Mundo.

Протягом двох місяців тиск Кремля на іноземних журналістів посилювався, російська поліція відвідувала їхні оселі.

Після виборів влада РФ вирішила не продовжувати візу представнику EL MUNDO, який тепер змушений залишити країну протягом 24 годин.

Увечері у вівторок Колас отримав коротке пояснення від чиновника, який наказав йому залишити територію РФ протягом 24 годин.

Напередодні вигнання Колас отримував попередження з вимогами припинити висвітлювати нещодавні демонстрації жінок російських військових, які є однією з небагатьох видимих ​​ознак невдоволення війною в РФ.

Читайте також: Загарбники «депортували» з Мелітополя депутата райради

«Я ні про що не шкодую. Я просто виконав свою роботу: Я розповідав, що відбувається, я говорив з людьми, які через це страждають, і я пояснював, хто відповідальний за те, що відбувається», - написав журналіст.

Як повідомляв Укрінформ, закон про «іноземних агентів» з'явився в Росії у 2012 році. Він дозволив визнавати «іноагентами» некомерційні організації, які отримують фінансування з-за кордону та займаються політичною діяльністю.

Читайте також: Із Польщі депортували двох українських журналістів, які розслідували тему торгівлі з РФ

Згодом цей статус поширився на ЗМІ та на фізичних осіб – навіть тих, хто не отримує закордонного фінансування, але «перебуває під іноземним впливом». Це «законодавство» широко використовується Кремлем для утисків, залякування та репресій проти будь-яких людей, що висловлюють критику на адресу путінського режиму.

Фото: EL MUNDO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-