В Ізраїлі заявили про ліквідацію трьох ватажків ХАМАСу

В Ізраїлі заявили про ліквідацію трьох ватажків ХАМАСу

Укрінформ
Представники Армії Ізраїлю заявили, що внаслідок авіаудару по району Рафах на півдні сектору Гази знищені старші офіцери так званого комітету з надзвичайний ситуацій терористичного руху ХАМАС.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Times of Israel.

За даними ЦАХАЛу, під час удару, завданого винищувачами у понеділок, офіцери ХАМАСу Саїд Кутб Хашаш, Усама Хамад Дахір та Хаді Абу аль-Рус були ліквідовані, а Мухаммад Авад аль-Малалхі, ймовірно, поранений.

Хашаш, Дахір та аль-Малалхі були ватажками «комітету з надзвичайних ситуацій» ХАМАСу у північному та східному районах Рафаху, а аль-Рус був оперативним офіцером «комітету з надзвичайних ситуацій», повідомляє ЦАХАЛ.

«Комітет з надзвичайних ситуацій» є органом ХАМАСу, що відповідає за підтримку громадського порядку та цивільного контролю у муніципалітетах сектору Гази.

Читайте також: Штати підтвердили ліквідацію одного з військових ватажків ХАМАСу

Представники ЦАХАЛу кажуть, що ці офіцери "відповідали за організацію терористичної діяльності та спілкування з бойовиками ХАМАСу на місцях", а також допомагали "військовому крилу терористичної організації встановити постійний контроль".

"Старші офіцери були емісарами керівництва ХАМАС у Рафаху, працювали над концентрацією діяльності ХАМАС у гуманітарних сферах та відповідали за всю діяльність групи та зв’язок з оперативниками групи на місцях", — повідомили представники ЦАХАЛу.

Удари були завдані після того, як минулого тижня Армія оборони Ізраїлю атакувала Нідала аль-Еїда, голову «комітету з надзвичайних ситуацій» у Рафаху.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Фото: Jalaa Marey

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-