У Папуа-Новій Гвінеї внаслідок зсувів ґрунту загинули понад 20 людей

У Папуа-Новій Гвінеї внаслідок зсувів ґрунту загинули понад 20 людей

Укрінформ
У Папуа-Новій Гвінеї щонайменше 23 людини загинули внаслідок злив і спричинених ними зсувів.

Про це повідомляє Al Jazeerа, передає Укрінформ.

Люди загинули внаслідок зсувів у високогірній провінції Чімбу.

"23 людини були поховані під тоннами бруду внаслідок трьох окремих зсувів. Ми все ще переживаємо сильні дощі, зсуви, розливи річок, які завдали значних збитків у високогір'ї", - сказав в.о. директор Національного центру з питань стихійних лих Люсет Ман в понеділок.

Прибережні громади в провінції Галф на південь від Чімбу також були затоплені.

Сильні припливи затопили прибережне село Лесе-Кавора, завдавши значної шкоди садам і забруднивши джерела прісної води. Члени громади обговорюють можливі варіанти перенесення села, оскільки вже не вперше село опиняється під припливами через підвищення рівня моря".

Читайте також: Через зсув ґрунту на Балі загинули двоє іноземних туристок

Папуа-Нова Гвінея посідає 16-те місце у світі за рівнем ризику зміни клімату та стихійних лих згідно з Індексом світових ризиків 2022 року. В її високогір'ї третій за величиною тропічний ліс на землі, після Амазонки та басейну річки Конго. Але вирубування плантацій для виготовлення пальмової олії призвела до знищення значних площ тропічних лісів. Вирубування тропічних лісів сприяє зміні клімату, але також спричиняє погіршення стану довкілля на місцях, що може призвести до посилення повеней та зсувів.

У 2022 році Папуа-Нова Гвінея була п'ятим найбільшим експортером пальмової олії у світі.

Як повідомляв Укрінформ, внаслідок паводків у провінції Центральна Ява в Індонезії десятки тисяч людей були змушені евакуйовуватися.

Фото: PNG Post-Courier

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-