Трамп хоче залучити Манафорта до своєї передвиборчої кампанії - WP

Трамп хоче залучити Манафорта до своєї передвиборчої кампанії - WP

Укрінформ
Колишній глава Білого дому й нині кандидат у президенти США Дональд Трамп хоче зробити екскерівника передвиборчої кампанії Пола Манафорта, якого він помилував, радником своєї нової кампанії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Washington Post з посиланням на джерела.

Зазначається, що дискусії про потенційну роботу Манафорта в основному зосереджувалися навколо з’їзду Республіканської партії в Мілуокі в липні 2024 року. Він може бути залучений до збору коштів для кампанії Трампа.

Джерела додають, що рішення в цьому питанні ще формально не ухвалене, проте Трамп налаштований повернути Манафорта.

Читайте також: Другий термін Трампа буде схожий на перший, але в «турборежимі» - спікер Джонсон

Зазначається, що Манафорт очолював президентську кампанію Трампа в 2016 році до того, як був усунений, а пізніше й засуджений за податкове та банківське шахрайство в рамках спецрозслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

Він відсидів у в'язниці, перш ніж отримав помилування в останні дні перебування Трампа на посаді глави Білого дому.

Прийняття Манафорта на роботу може поновити дискусію про участь Росії у виборах 2016 року, яка, на думку Мюллера, була «масштабною та систематичною».

Читайте також: Трамп похвалився перед виборцями вигадками про «запис» розмови із Зеленським - CNN

Мюллер також свого часу встановив, що Манафорт поділився внутрішніми даними опитування передвиборчої кампанії Трампа з давнім соратником, який, за оцінками ФБР, мав зв’язки з російською розвідкою.

Як повідомляв Укрінформ, колишній голова президентської кампанії Дональда Трампа у 2016 році Пол Манафорт погодився заплатити 3,15 млн доларів за врегулювання цивільного позову, поданого Міністерством юстиції США у зв’язку з його незадекларованими іноземними банківськими рахунками.

Фото: Bill O'Leary/The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-