Кількість загиблих у секторі Гази перевищила 31 600

Кількість загиблих у секторі Гази перевищила 31 600

Укрінформ
За даними міністерства охорони здоров'я Гази, яке контролюється ХАМАСом, протягом минулої доби в секторі Гази було вбито 92 людини, внаслідок чого кількість загиблих, в анклаві, з 7 жовтня досягла 31 645 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Загалом впродовж минулої доби постраждали 130 осіб, додали у міністерстві, таким чином, кількість поранених унаслідок бойових дій, з 7 жовтня, досягла 73 676 осіб.

Багато жертв залишаються заблокованими під завалами будівель та на дорогах, а бригади швидкої допомоги та цивільної оборони не можуть дістатися до них, повідомили у міністерстві.

МОЗ анклаву у своїх даних не розрізняє бійців угруповання ХАМАС та цивільних. CNN не може незалежно перевірити ці цифри через складність отримання даних із зони бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, вбивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.

Читайте також: Ізраїль відкинув нову угоду про перемир'я від ХАМАСу

Ізраїль у відповідь розпочав військову операцію проти бойовиків.

Унаслідок цього близько 80% населення Гази залишили свої оселі, сотні тисяч перебувають на межі голоду. За даними МОЗ анклаву, загинуло понад 30 тис. палестинців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-