Автомобілі з російськими  номерами відсьогодні не можуть знаходитися у Фінляндії

Автомобілі з російськими номерами відсьогодні не можуть знаходитися у Фінляндії

Укрінформ
Від суботи, 16 березня, автомобілі, які зареєстровані у Росії і не мають спеціального дозволу, не можуть перебувати на території Фінляндії.

Про це повідомляє Митна служба Фінляндії, передає Укрінформ.

«Починаючи з суботи водії автомобілів з російською реєстрацією мають довести контрольним органам своє право на використання автомобілів у Фінляндії. Ці документи рекомендується мати при собі, щоб можна було за необхідності довести своє право на використання автомобіля з російськими номерними знаками. Право на легальне використання автомобіля неможливо визначити за номерними знаками», - наголосив директор Контрольно-правоохоронного департаменту Митної служби Фінляндії Самі Ракшит.

Якщо на дорозі помітять зареєстрований у Росії автомобіль, який не має права перебувати у Фінляндії, Митна служба заарештує машину і розглядатиме можливість її оподаткування. Наслідками незаконного використання автомобіля може стати, наприклад, стягнення мита та податку на додану вартість, а також вивезення автомобіля з території ЄС.

Водночас автовласникам слід врахувати, що зараз виїзд із Фінляндії через кордон з РФ неможливий, оскільки пункти пропуску закриті до 14 квітня 2024 року. Державні органи Фінляндії не видаватимуть окремих інструкцій з питань, що стосуються вивезення машин. Власники автомобілів самі несуть відповідальність за рішення, що стосуються їхніх транспортних засобів.

Як повідомляв Укрінформ, автомобілі на російських номерах мали залишити територію Фінляндії не пізніше 15 березня.

Читайте також: Росія змушує жителів захопленої частини Запорізької області брати участь у псевдовиборах - ЦПД

Виняток становлять автомобілі, що належать студентам або особам, які працюють у Фінляндії за чинним трудовим договором. Такі автомобілі можуть залишатися у Фінляндії на певних умовах. Виняток стосується також автомобілів, що перебувають у Фінляндії на підставі санкційної ухвали.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-