За підтримки Євроюсту заарештували 22 підозрюваних у примусі жінок до проституції

За підтримки Євроюсту заарештували 22 підозрюваних у примусі жінок до проституції

Укрінформ
За підтримки Євроюсту влада Італії та Болгарії заарештувала 22 ймовірних членів організованої злочинної групи, які змушували жінок до проституції.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Євроюст.

“За підтримки Євроюсту влада Італії та Болгарії заарештувала 22 ймовірних членів організованої злочинної групи, яка змушувала десятки жінок займатися проституцією”, - йдеться у повідомленні.

Під час скоординованих дій на початку цього тижня більшість жертв, часто відносно молодих, було доставлено в безпечне місце.

Переважно члени організованої злочинної групи з Болгарії були відомі своїм інтенсивним застосуванням насильства.

Окремі члени злочинної групи щодо жінок використовували так званий метод “хлопця”, вдаючи, що особисто спілкуються з жінками з бідних сімей в Болгарії та інших країнах Східної Європи та допомагають їм з хорошим працевлаштуванням в Італії. Насправді у жертв відбирали паспорти та змушували займатися проституцією в Італії в жахливих умовах.

В організованій злочинній групі був чіткий розподіл ролей: одні відповідали за заманювання жертв до Італії, а інші дбали про транспортування та контролювали їх, іноді в умовах сильного примусу.

Італійська влада почала розслідування щодо злочинної групи у 2021 році, а через рік до Євроюсту звернулися для координації співпраці колеги з Болгарії.

Читайте також: Поліція знайшла живою маленьку доньку вбитої у Німеччині українки

Євроюст надав підтримку у виконанні європейських наказів про розслідування та запитів щодо взаємної правової допомоги, а також в організації координаційної наради. Також було надано допомогу трьом компетентним болгарським прокуратурам з метою швидкого виконання європейських ордерів на арешт семи підозрюваних, які проживали в Болгарії.

Діяльність з розшуку та арешту в Болгарії здійснювалася через європейську мережу груп активного пошуку втікачів, зокрема болгарською командою після активації їхніх колег в Італії, які надавали постійну інформацію.

Як повідомляв Укрінформ, у ЄС було ліквідовано одну з найбільших мереж незаконного переправлення мігрантів через Ла-Манш.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-