Міністр оборони Литви Анушаускас подає у відставку

Міністр оборони Литви Анушаускас подає у відставку

Укрінформ
Литовський прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте отримала заяву про відставку Арвідаса Анушаускаса з посади міністра оборони.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT з посиланням на пресслужбу кабміну.

«Пресслужба Уряду Литовської Республіки підтверджує, що сьогодні, 15 березня, прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте отримала заяву про відставку міністра оборони Арвідаса Анушаускаса. Коментарі щодо рішень прем'єр-міністра будуть представлені в понеділок, 18 березня», - йдеться у повідомленні.

У суботу Анушаускас зустрінеться з литовським президентом Науседою. За інформацією адміністрації Глави держави, про зустріч просив сам міністр.

Раніше у п'ятницю Анушаускас не став коментувати причини зустрічі та сказав, що зробить це у суботу.

Читайте також: Сейм Литви закликав міжнародну спільноту невідкладно збільшити допомогу Україні

Delfi з посиланням на джерела повідомив, що Анушаускаса може змінити голова парламентського комітету з національної безпеки та оборони Лаурінас Кащюнас. За даними цього порталу, міністр іде у відставку через конфлікт з прем'єркою.

Арвідас Анушаускас став міністром оборони Литви 7 грудня 2020 року. До того він був депутатом литовського Сейму з 17 листопада 2008 року від консервативної партії «Союз Вітчизни - Литовські християнські демократи».

Як повідомляв Укрінформ, Литва пропонує інноваційним українським компаніям створювати оборонні підприємства на своїй території.

Фото: T. Biliūno / BNS nuotr.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-