Основні африканські заводи з виробництва какао припинили або скоротили переробку какао-бобів

Основні африканські заводи з виробництва какао припинили або скоротили переробку какао-бобів

Укрінформ
Головні африканські заводи із виробництва какао в Кот-д’Івуарі та Гані припинили або скоротили переробку, оскільки не можуть дозволити купувати боби, що може спричинити різке зростання цін на шоколад.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на поінформовані джерела.

Виробники шоколаду вже підвищили ціни після трьох років поганого врожаю какао, однак тепер очікується четвертий невтішний врожай у двох країнах, які виробляють майже 60% світового обсягу какао.

«Нам потрібне масове зниження попиту, аби наздогнати зниження пропозиції», – сказав Стів Уотерідж, світовий експерт з какао із Tropical Research Services.

Виробники шоколаду не можуть виробляти його із сирого какао, через що покладаються на переробників, які перетворюють зерна на масло і рідину, з яких виготовляють шоколад. Проте переробники не можуть собі дозволити купувати боби.

Контрольований державою завод Transcao у Кот-д’Івуарі, один із дев’яти великих заводів країни, заявив про припинення закупівлі бобів через їхню ціну. Водночас, за словами одного із джерел, незабаром великі державні заводи у країні, де виробляється майже половина какао у світі, можуть закритися.

У Гані, яка є другим найбільшим виробником какао, з початку сезону більшість із восьми заводів, включаючи державну Cocoa Processing Company, неодноразово призупиняли роботу на кілька тижнів. У компанії заявили, що вони працюють приблизно на 20% потужностей через брак бобів.

Читайте також: В Україні внесли до переліку спонсорів війни швейцарського виробника шоколаду Barry Callebaut

За прогнозами Міжнародної організації з виробництва какао (ICCO), цього сезону світове виробництво какао впаде на 10,9%, до 4,45 мільйона тонн. Там додали, що невідповідність попиту і пропозиції залишить ринок із дефіцитом у 374 тисячі тонн цього сезону, тоді як у минулому сезоні він становив 74 тисячі тонн.

Як повідомлялося, у лютому світові ціни на какао знову досягли рекордного рівня, оскільки суха погода завдає шкоди врожаю в Західній Африці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-