Кенія призупиняє відправлення своїх поліцейських на Гаїті для боротьби з бандитизмом

Кенія призупиняє відправлення своїх поліцейських на Гаїті для боротьби з бандитизмом

Укрінформ
Уряд Кенії оголосив про призупинення розгортання поліцейської місії на Гаїті після того, як гаїтянський прем’єр-міністр Аріель Анрі заявив про відставку.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

"Здається, що держава розвалюється зсередини, а ситуація з безпекою набагато гірша, ніж тоді, коли Кенія запропонувала очолити місію", - сказав директор програм з Африки аналітичного центру Міжнародної кризової групи Муріті Мутіга.

Головний секретар Міністерства закордонних справ Кенії Абрахам Корір Сінг'Оей сказав, що подальше рішення про розгортання місії залежатиме від ситуації на місцях.

"Має існувати орган, який може бути основою для розгортання поліції - орган, який має конституційні повноваження на Гаїті", - заявив він.

США, які пообіцяли фінансування цієї місії, висловили впевненість, що розгортання місії розпочнеться після того, як будуть призначені нові очільники Гаїті в межах перехідного процесу.

Читайте також: Столиця Гаїті знаходиться в облозі - МОМ

"Ми вважаємо, що ці кроки відбудуться у найближчому майбутньому, і це прокладе шлях для того, щоб ця місія продовжила свою роботу без затримок", - заявив журналістам речник Державного департаменту Метью Міллер.

Як повідомляв Укрінформ, на початку березня Кенія пообіцяла розгорнути на території Гаїті поліцейський контингент, аби допомогти владі країни протистояти бандам. Банди, очолювані колишнім поліцейським Джиммі Шерізьє, вимагали, щоб прем'єр-міністр Генрі пішов у відставку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-