У Китаї знайшли стародавній буддійський храм віком 1500 років

У Китаї знайшли стародавній буддійський храм віком 1500 років

Укрінформ
На півночі Китаю в місті Датун провінції Шаньсі археологи знайшли залишки/фундамент давнього буддистського храму віком близько 1500 років, що відноситься до часів династії Північна Вей (386-534), за якої буддизм набув значного впливу.

Про це повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Стародавній храм, центром якого була пагода, розташований приблизно за 300 метрів від руїн палацу правителя династії Північна Вей, через що науковці вважають, що це був королівський храм.

Дослідники знайшли на території в середині фундаменту пагоди квадратну яму з перлами, кораловими прикрасами та латунними кільцями, які мали велику цінність у той час, а також понад 200 добре збережених буддійських статуй, частина яких були пофарбовані, а частина – прикрашені золотою фольгою.

Вони також вважають, що внутрішні стіни пагоди були розписані фресками, про що можуть свідчити її облущені залишки на стіні.

Археологи зазначають, що виявлений ними фундамент пагоди є найбільш добре збереженим із тих, що коли-небудь знаходили в Датуні.

Датун у давнину був гарнізонним містом, яке захищало перші китайські імперії від набігів гунів. У 398 р. воно стало столицею держави Північна Вей, правителі якої першими в історії Китаю прийняли буддизм, релігійно-філософське вчення, що виникло за 800 років до того, та заселили навколишнє безлюдне нагір’я ханьцями, титульною нацією сучасного Китаю.

Читайте також: Археологи виявили у Помпеях нові фрески

Сьогодні місто приваблює тисячі туристів стародавніми буддійськими храмами й пагодами, найбільш популярними з яких є висічений високо у скелі храмовий комплекс Сюанькун та пам’ятка Світової спадщини ЮНЕСКО монументальний комплекс печерних буддійських храмів Юньган.

Як повідомляв Укрінформ, на півдні Єгипту археологи знайшли верхню частину статуї фараона Рамзеса ІІ у місці, де майже століття тому виявили нижню її частину.

Фото: Xinhua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-