Італійські ВМС знищили два безпілотники єменських хуситів у Червоному морі

Італійські ВМС знищили два безпілотники єменських хуситів у Червоному морі

Укрінформ
Есмінець Військово-морських сил Італії Duilio у вівторок збив два безпілотники єменських хуситів у Червоному морі у рамках участі в європейській місії Aspides.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

В італійському Міністерстві оборони зазначили, що два дрони єменських хуситів збито «у межах реалізації принципу самооборони».

Як зазначається, десять днів тому, 2 березня, цей італійський есмінець знищив ще один безпілотник у Червоному морі, до того, як він був офіційно залучений до місії Aspides.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу, 2 березня, корабель Військово-морських сил Італії Caio Duilio збив безпілотник, який наближався до судна у Червоному морі.

Читайте також: Хусити обстріляли ракетами контейнеровоз у Червоному морі

Пізніше, 6 березня, італійські законодавці схвалили участь країни у військово-морській місії ЄС із захисту вантажних суден у Червоному морі від нападів єменських бойовиків-хуситів під кодовою назвою Aspides.

Участь у місії Aspides беруть Франція, Італія та Німеччина. Країни-учасниці мають мандат на захист комерційних суден та перехоплення атак, але не братимуть участь у бойових діях проти хуситів на суші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-