НАТО за потреби може перекинути в Польщу до 300 тисяч військових - генерал

НАТО за потреби може перекинути в Польщу до 300 тисяч військових - генерал

Укрінформ
Північноатлантичний альянс у разі виникнення загрози може перекинути до Польщі до 300 тисяч військовослужбовців сил високої готовності.

Про це в ефірі TVP Info заявив заступник начальника Генштабу ЗС РП генерал Кароль Димановський, передає Укрінформ.

За словами генерала, на сьогодні в Польщі дислокується кілька тисяч американських військовослужбовців, які тренуються з польською армією. Союзники підтримують Польщу не лише на суходолі, а й у повітрі, морі, космосі та кіберпросторі.

Він зазначив, що можливе радикальне збільшення чисельності військ НАТО - такими є найновіші оборонні плани Альянсу, затверджені на торішньому саміті у Вільнюсі. Генерал уточнив, що раніше передбачалося 40 тис. військовослужбовців сил високої готовності НАТО, а зараз ідеться про 300 тис. військових.

“І що важливо, ці військові прибудуть до країни не після початку війни, а перед цим. І це теж важливо, оскільки має на меті відлякування потенційного агресора”, - зазначив Димановський, додавши, що за потреби ці сили братимуть участь у бойових діях.

Читайте також: Присутність військових з країн НАТО в Україні не порушуватиме міжнародні норми - президент Чехії

Він зазначив, що потенційний противник може атакувати Польщу не лише фізично, а й у кіберпросторі чи в інформаційній сфері, тому Варшава посилює можливості протидії у цих сферах.

Як повідомлялося, торік глава Бюро національної безпеки Польщі Яцек Севера заявляв, що у країн на східному фланзі НАТО є всього три роки для підготовки до нападу Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-