Ізраїль перевіряє ліквідацію в Газі другого номера у військовому командуванні ХАМАСу

Ізраїль перевіряє ліквідацію в Газі другого номера у військовому командуванні ХАМАСу

Укрінформ
Ізраїль перевіряє дані про ймовірну ліквідацію в Газі заступника командувача військового крила ХАМАСу Марвана Ісси, якого вважають одним із ключових організаторів терористичної атаки на півдні Ізраїлю 7 жовтня, що спровокувала війну.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на речника ЦАХАЛу Даніеля Хагарі повідомляє Reuters.

У повідомленні йдеться, що ізраїльська служба безпеки Шин Бет отримала інформацію, що Ісса, другий номер у командуванні військового угруповання ХАМАСу «Бригади аль-Кассама», та ще один командир, відповідальний за забезпечення бойовиків у Газі зброєю, ім’я якого не згадується, переховуються у підземному комплексі в таборі біженців Аль-Нуссейрат у центрі Гази.

У суботу ввечері ізраїльські літаки нанесли авіаудар по будівлі, де могли знаходитися топкомандири ХАМАС, у результаті якого, за різними даними, загинули щонайменше п’ятеро палестинців.

Проте, чи є серед загиблих Ісса наразі невідомо. Ізраїль перевіряє інформацію про його ймовірну ліквідацію, а ХАМАС поки не підтверджує її, але й не спростовує.

Якщо загибель Ісси буде підтверджено, він стане найвищим посадовцем ісламістського радикального руху, знищеного Ізраїлем за п’ять місяців війни в секторі Гази, і найбільшим успіхом ЦАХАЛу та Шин Бет.

Читайте також: Нетаньягу: Ізраїль знищив три чверті терористичних батальйонів ХАМАСу

Іссу називають «людиною-тінню» за його вміння, попри високе положення в командуванні ХАМАС, уникати публічності й переховуватись від спецслужб Ізраїлю.

Він вважається одним із трьох лідерів ХАМАСу, які планували напад на Ізраїль 7 жовтня, а також тим, хто відтоді фактично керував військовими операціями ХАМАС у протистоянні з ЦАХАЛом.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав припинити вогонь у секторі Газа і звільнити всіх заручників з нагоди священного для мусульман місяця Рамадан.

Фото: depositphotos.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-