Прапор Швеції підняли у штаб-квартирі НАТО

Прапор Швеції підняли у штаб-квартирі НАТО

Відео
Укрінформ
У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі в понеділок, 11 березня, підняли прапор Швеції, яка офіційно стала 32-им членом Альянсу.

Трансляцію церемонії провели на офіційному Youtube-каналі НАТО, передає Укрінформ.

Церемонія підняття прапора відбулася за участю кронпринцеси Швеції Вікторії, прем’єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона та офіційних осіб НАТО.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що вступ Швеції до НАТО показує, що двері до Альянсу залишаються відкритими, і що кожна країна має право обирати свій шлях.

«І ми всі обираємо шлях свободи і демократії. Мужній народ України бореться за ці цінності, про які ми говоримо», - додав він.

Прем’єр Швеції назвав вступ країни до НАТО «поверненням додому», нагадавши, що Швеція приєдналась до програми НАТО «Партнерство заради миру» в 1994 році і завжди брала участь у важливих операціях Альянсу.

Читайте також: Росія настільки «зайнята» агресією в Україні, що це відводить загрози від НАТО - Столтенберг

«Російське агресивне вторгнення в Україну об’єднало Швецію навколо висновку, що вступ Швеції до НАТО це єдиний правильний вибір», - сказав Крістерссон, зауваживши, що Швеція тепер забезпечуватиме безпеку від Балтійського до Чорного морів.

Як повідомляв Укрінформ, Швеція подала заявку на членство в НАТО в травні 2022 року, але її вступ до Альянсу заблокувала Угорщина, оскільки Стокгольм розкритикував стан верховенства права в цій країні. Парламент Угорщини ратифікував заявку Швеції на членство в НАТО наприкінці лютого ц.р., а 5 березня закон підписав президент Угорщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-