Рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня на тлі фондового скандалу

Рейтинг уряду Японії впав до рекордно низького рівня на тлі фондового скандалу

Укрінформ
Рівень підтримки діяльності уряду Фуміо Кішіди серед японських громадян опустився до рекордно низького рівня у 20,1%.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Kyodo.

«Рейтинг схвалення діяльності уряду прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіди впав на 4,4 відсоткових пункти до нового мінімуму у 20,1 відсотка на тлі скандалу з політичними фондами, що розхитує його правлячу Ліберально-демократичну партію», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з грудня минулого року, цей показник втратив 4,4%. Негативне ставлення до діяльності уряду Фуміо Кішіди висловили 64,4% опитаних, що на 5,5% більше, ніж у грудні 2023 року.

Рівень схвалення діяльності правлячої Ліберально-Демократичної партії (ЛДП) також опустився на 1,5% до 24%, що стало найнижчим показником з грудня 2012 року, коли ЛДП за підсумками виборів відібрала більшість у парламенті у демократів.

Партія ЛДП потрапила під пильну увагу на тлі звинувачень в рамках великого скандалу у партії, пов'язаного з махінаціями під час складання звітності про політичні пожертвування.

Kyodo уточнює, що понад 77% респондентів вважають, що керівники внутрішньопартійних фракцій ЛДП мають бути суворо покарані за ці порушення.

Читайте також: У Японії понад 80 депутатів від правлячої партії замішані у фінансовому скандалі

Раніше п’ятьох законодавців від партії ЛДП критикували за те, що вони не надали адекватних пояснень на телевізійних слуханнях парламентської комісії з питань етики щодо того, чому були утворені скандальні фінансові фонди та як вони використовувалися.

Як повідомлялося, у ході внутрішньопартійної перевірки в правлячій у Японії Ліберально-демократичній партії (ЛДП) було встановлено, що 82 члени парламенту від ЛДП із 374-х не зареєстрували прибутки від збору коштів у звітах про політичні фонди або навмисно занизили їх.

У грудні в Японії спалахнув політичний скандал – окремі групи правлячої Ліберально-демократичної партії запідозрили у прихованні впродовж кількох років коштів, зібраних у свої політичні фонди.

Читайте також: Прем’єр Японії анонсував нові санкції проти Росії

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кішіда одразу ж замінив чотирьох ключових міністрів свого кабінету у відповідь на скандал, а токійські прокурори провели обшуки в офісах фракцій, підозрюваних у фінансових порушеннях.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-