Швеція відновлює фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Швеція відновлює фінансування Агентства ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
У суботу Швеція повідомила, що відновлює допомогу агентству ООН для палестинських біженців (UNRWA), яке має фінансові труднощі. Є рішення щодо першого внеску на суму 200 мільйонів шведських крон (20 мільйонів доларів).

Про це повідомляє Times of Israel, передає Укрінформ.

"Уряд виділив 400 мільйонів крон для UNRWA до 2024 року. Сьогоднішнє рішення стосується першого платежу в розмірі 200 мільйонів крон", - йдеться в заяві шведського уряду.

У заяві зазначили, що для розблокування допомоги UNRWA погодився "дозволити контроль, незалежний аудит витрат, посилити внутрішній нагляд і додатковий контроль за персоналом".

Швеція зробила цей крок після того, як Європейська комісія на початку цього місяця заявила, що виділить 50 мільйонів євро на фінансування UNRWA.

Як і кілька інших країн, Швеція призупинила допомогу UNRWA у жовтні після того, як кілька його співробітників взяли участь у нападі ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Читайте також: Китай підтримує надання Палестині статусу повноправного члена ООН

Як повідомляв Укрінформ, Канада відновлює фінансову підтримку Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), припинену у січні на тлі розслідування щодо причетності деяких співробітників до нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Фото: picture-alliance/D. Kalker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-