Канада поновлює виплати Агентству ООН у справах палестинських біженців

Канада поновлює виплати Агентству ООН у справах палестинських біженців

Укрінформ
Канада відновлює фінансову підтримку Агентства ООН у справах палестинських біженців (UNRWA), припинену у січні на тлі розслідування щодо причетності деяких співробітників до нападу бойовиків ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у міністерстві імміграції Канади.

“Канада припиняє дію тимчасової паузи на фінансування UNRWA. Агентство відіграє ключову роль у Газі, забезпечуючи понад 2 млн людей гуманітарною допомогою, на додачу до підтримки 4 млн людей іншими операціями деінде в регіоні. Інші організації також покладаються на досвід та інфраструктуру UNRWA для доставки гуманітарної допомоги до Гази”, - йдеться у поширеній заяві.

Зазначається, що ООН провело розслідування обвинувачень у сприянні терористам й запровадило дієві запобіжники для уникнення цього. “Канада очікує, що UNRWA виконуватиме свої зобов’язання та дотримуватиметься принципу нейтральності ООН: це невід’ємна складова мандату UNRWA”, - зауважили у відомстві.

Читайте також: Британія приєднається до США у відкритті морського коридору допомоги сектору Гази

У МЗС додали, що Канада не пропустила жодного планового платежу до бюджету UNRWA протягом тимчасової паузи. “Гарантування того, що запланований внесок Канади буде перераховано, допоможе запобігти неминучому краху цієї важливої організації”, - підсумували у міністерстві.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю вимагає припинити діяльність UNRWA у Газі після виявлення участі співробітників цього Агентства ООН у терористичному нападі бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні минулого року. США та ще понад десять держав оголосили про припинення фінансування UNRWA. Раніше цього тижня про поновлення фінансування заявила Єврокомісія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-