Молдова і Франція підпишуть угоду про оборонну співпрацю

Молдова і Франція підпишуть угоду про оборонну співпрацю

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон та президентка Молдови Мая Санду, які матимуть робочий обід в Єлисейському палаці в четвер, підпишуть оборонні угоди, а також дорожню карту співпраці в економічній сфері.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні пресслужби глави французької держави, що має в розпорядженні Укрінформ.

Президент Франції "підтвердить підтримку Францією незалежності, суверенітету і безпеки Республіки Молдова в контексті агресивної війни Росії проти України" - згідно з документом. А також бажання своєї країни "продовжувати супроводжувати Молдову на її європейському шляху після рішення Європейської Ради про початок переговорів про вступ".

Як повідомлялося, торік у вересні обидві країни підписали початкову угоду, яка охоплює підготовку військовослужбовців, регулярний діалог з питань оборони та обмін розвідувальною інформацією.

Читайте також: Молдова призупинила дію Договору про звичайні збройні сили в Європі

Сьогодні питання безпеки України та Молдови обговорюватимуть у Парижі також міністри європейських країн.

Як повідомлялось, раніше під час зустрічі в Парижі 26 лютого, організованої президентом Франції, було досягнуто домовленості щодо спільних дій на захист країн, яким безпосередньо загрожує російський наступ в Україні, зокрема Молдови.

Фото: freepik.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-