Блінкен обговорив з міністром військового кабінету Ізраїлю можливе перемир’я у Газі

Блінкен обговорив з міністром військового кабінету Ізраїлю можливе перемир’я у Газі

Укрінформ
Держсекретар США Ентоні Блінкен обговорив у Вашингтоні з міністром військового кабінету Ізраїлю Бенні Ганцем можливості для припинення вогню в секторі Гази, звільнення заручників та збільшення гумдопомоги палестинським жителям.

Про це повідомив у вівторок у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар Блінкен і міністр Ганц обговорили зусилля для досягнення угоди про шеститижневе припинення вогню, що має забезпечити звільнення всіх заручників і допоможе полегшити страждання палестинського народу», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства.

У цьому контексті він звернув увагу на позицію, озвучену Держсекретарем США, що можливість негайного припинення вогню залежить від бойовиків ХАМАСу. Наразі переговори щодо тимчасового перемир’я та звільнення всіх заручників тривають, і американська сторона продовжує докладати зусиль для досягнення мирної угоди, зазначив Міллер.

Читайте також: Ізраїль скасував перемовини з ХАМАСом про звільнення заручників

За його словами, Сполучені Штати продовжують підтримувати право Ізраїлю на те, щоби не допустити повторення терористичних атак, які сталися 7 жовтня. При цьому, США вважають необхідним для Ізраїлю забезпечити доставку більшої кількості гумдопомоги до Гази та покращити розподіл цієї допомоги всередині регіону.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант наголосив, що Ізраїль не закінчить війну в секторі Газа, поки не буде повністю ліквідовано угрупування ХАМАС.

Фото: State Department Photo by Ron Przysucha

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-