Військовики Ізраїлю виявили тунель ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН

Військовики Ізраїлю виявили тунель ХАМАСу під штаб-квартирою агентства ООН

Укрінформ
Один з основних командних пунктів ХАМАСу знаходився у тунелі, частково розміщеному під штаб-квартирою Агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA) в Газі.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили в Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), яка показала тунель журналістам, пише Reuters.

“Ізраїльські сили виявили мережу тунелів протяжністю кількасот метрів, що частково проходять під штаб-квартирою UNRWA в Газі. Військові називають це новим доказом експлуатації ХАМАСом основного агентства гумдопомоги палестинцям”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що загальна протяжність тунелю - близько 700 метрів, а середня глибина залягання - 18 метрів. “В ньому було офісне приміщення із відкритими й випорожненими металевими сейфами. Був також обкладений плиткою туалет. Одна велика кімната була заповнена комп’ютерними серверами, а інша - промисловими батареями”, - стверджує Reuters.

За словами представника ЦАХАЛу, ХАМАС встиг евакуюватися із тунелю, обрізавши комунікаційні кабелі, які проходили по підвалу штаб-квартири UNRWA. “Це - один із центральних командних пунктів розвідки. Тут розташовувався один із розвідувальних підрозділів ХАМАСу, який керував більшістю боїв”, - розповів представник ЦАХАЛу, який супроводжував журналістів.

Читайте також: Ізраїль відхиляє половину запитів на доставку гумдопомоги до сектору Гази - агентство ООН

Водночас у самій UNRWA наголосили, що весь персонал покинув штаб-квартиру 12 жовтня - за п’ять днів після початку чинної війни, тому “не може підтвердити або інакше прокоментувати” висновки Ізраїлю.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Ізраїлю вимагає припинити діяльність UNRWA у Газі, після виявлення участі співробітників цього Агентства ООН у терористичному нападі бойовиків ХАМАС на Ізраїль у жовтні минулого року. США та низка інших держав оголосили про припинення фінансування UNRWA.

Фото з сайту bnaibrith.ca

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-