Штати хочуть розширити канали постачання гумдопомоги до сектору Гази - Держдеп

Штати хочуть розширити канали постачання гумдопомоги до сектору Гази - Держдеп

Укрінформ
Сполучені Штати працюють разом із партнерами, щоб розширити можливості доправлення мирним жителям сектору Гази гуманітарної допомоги, у тому числі наземним транспортом, повітрям і морем.

Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає кореспондент Укрінформу.

«Ситуація просто нестерпна. Тому Сполучені Штати зосереджені на тому, щоб збільшити й підтримати надходження допомоги в Газу через якомога більше каналів», - сказав він, указавши на гостру потребу в харчових продуктах для мирних жителів Гази.

Представник Держдепартаменту нагадав, що напередодні ВПС США у співпраці з Королівськими ВПС Йорданії здійснили десантування гуманітарної допомоги в Газу, яка включала понад 38 тисяч порцій готової їжі. За його словами, очікуються й нові поставки повітрям, що доповнює допомогу іншими каналами.

Читайте також: Канада скидатиме з літаків гуманітарну допомогу в сектор Гази - ЗМІ

«Ми також активно вивчаємо варіанти створення морського коридору допомоги та обговорюємо цю ініціативу з кількома партнерами. І хоча вона все ще перебуває на стадії розробки, ми з оптимізмом дивимося на її потенціал доповнити наші повітряні та наземні зусилля», - сказав Міллер.

Крім того, за його словами, США продовжують працювати над можливістю збільшити обсяги допомоги, що надходять через КПП «Рафах» та «Керем-Шалом».

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент США Камала Гарріс закликала ізраїльський уряд збільшити гуманітарну допомогу Газі, назвавши ситуацію в секторі «гуманітарною катастрофою».

Фото: Mustafa Hassona/Anadolu/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-