Підозрюваний у витоку секретних документів Пентагону визнав себе винним

Підозрюваний у витоку секретних документів Пентагону визнав себе винним

Укрінформ
Колишній військовослужбовець Національної гвардії США Джек Тейшейра 4 березня визнав провину у справі про витік документів Пентагону й погодився на 16-річне ув’язнення.

Про це повідомляє ABC News, передає Укрінформ.

"Військовослужбовець Національної гвардії Джек Тейшейра погодився, що спричинив один із найбільших витоків таємних даних національної оборони протягом останніх років та погодився відбути 16-річний термін ув’язнення", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Тейшейра погодився визнати себе винним за всіма шістьма пунктами обвинувачення в умисному зберіганні та передачі інформації про національну оборону. Натомість прокуратура погодилася не висувати йому додаткових обвинувачень за статтею про шпигунство.

Згідно з угодою, Тейшейра має прийти на допит у Міністерство оборони та Мін'юст і повернути всі конфіденційні матеріали, які можуть залишатися у нього.

Читайте також: Пентагон зважує можливість виділити допомогу Україні без рішення Конгресу - CNN

Як повідомлялося, за даними слідства, молодший військовослужбовець рядового складу Тейшейра, який під час служби у 102-му розвідувальному крилі ВПС Нацгвардії у штаті Массачусетс мав допуск до таємної інформації. Протягом кількох місяців починаючи з грудня 2022 року він розміщував в інтернеті матеріали, намагаючись справити враження на друзів. Серед «злитих» даних – інформація про передачу військової техніки в Україну, а також про пересування російських і українських військ.

Фото із соцмереж

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-