«Ніяких виправдань» – віцепрезидент США закликала Ізраїль посилити гумдопомогу Газі

«Ніяких виправдань» – віцепрезидент США закликала Ізраїль посилити гумдопомогу Газі

Укрінформ
Віцепрезидент США Камала Гарріс розкритикувала закликала ізраїльський уряд збільшити гуманітарну допомогу Газі, назвавши ситуацію в регіоні «гуманітарною катастрофою».

Про це передає Укрінформ з посиланням на The Hill.

«Те, що ми бачимо щодня в Газі, – це спустошення, – сказала Гарріс у неділю, виступаючи в штаті Аляска. – Ми бачили повідомлення про те, що сім'ї харчуються листям чи тваринним кормом. Жінки народжують виснажених немовлят, майже не отримуючи медичної допомоги, а діти помирають від недоїдання і зневоднення».

Вона зауважила, що «вбито занадто багато невинних палестинців». Населення страждає від того, «що, очевидно, є гуманітарною катастрофою».

«Люди в Газі голодують, – додала вона. – Умови нелюдські. І наша спільна людяність змушує нас діяти».

За словами віцепрезидента, ізраїльський уряд повинен зробити більше, щоб значно збільшити потік допомоги. «Ніяких виправдань», – додала нема.

Читайте також: Ізраїль скасував перемовини з ХАМАСом про звільнення заручників

Гарріс повідомила, що США працюватимуть над створенням морського маршруту для доставки допомоги в Газу.

Останнім часом Білий дім активно критикує Ізраїль за гуманітарну ситуацію в Газі, особливо після загибелі в четвер близько сотні цивільних осіб, які намагалися отримати допомогу.

Як повідомлялося, президент Джо Байден оголосив у п'ятницю, що США доправлятимуть у Газу гуманітарну допомогу, поки тривають переговори про тимчасове припинення вогню у війні між Ізраїлем і ХАМАСом.

Фото: Scott Olson/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-