Еквадор хоче арештувати свого ексвіцепрезидента на території посольства Мексики

Еквадор хоче арештувати свого ексвіцепрезидента на території посольства Мексики

Укрінформ
Еквадор офіційно просить Мексику дозволити арешт на території мексиканського посольства у Кіто свого колишнього віцепрезидента.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявили у МЗС Еквадору, пише Reuters.

"Ми підтверджуємо, що МЗС дипломатичними каналами звернулося за дозволом до посольства Мексики, аби правоохоронці могли виконати постанову Національного суду Еквадору й затримати Хохе Девіда Глас Еспінеля, який знаходиться на території дипломатичної місії”, - заявили у МЗС.

Зазначається що Глас, якого в Еквадорі двічі визнали винним у корупції, ще в грудні звернувся до Мексики із запитом на отримання політичного притулку. “Колишній віцепрезидент, який працював із лівацьким президентом Рафаелем Кореаю з 2013-го по 2017-ий роки, знаходиться всередині посольства Мексики з 17 грудня минулого року”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Україна запросила Еквадор приєднатися до Формули миру

Гласа ще у 2017 році визнали винним в отриманні хабарів від бразильського забудовника в обмін на надання державних контрактів. Його засудили до шести років позбавлення волі, однак в листопаді 2022-го звільнили достроково. У 2020-му його засудили ще до восьми років позбавлення волі за використання коштів забудовників для неналежного фінансування політичних кампаній.

Адвокат Гласа стверджує, що життя його клієнта опиниться в небезпеці, якщо він повернеться за ґрати.

Як повідомляв Укрінформ, Еквадор відмовився передавати США військову техніку, котру потім можуть доправити до України, мотивуючи це небажанням стати "частиною конфлікту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-