У столиці Гаїті сталася стрілянина, банди вимагають відставки прем'єра

У столиці Гаїті сталася стрілянина, банди вимагають відставки прем'єра

Укрінформ
У кількох районах столиці Гаїті Порт-о-Пренса сталася стрілянина, загинули четверо поліцейських, десятки комерційних авіакомпаній були змушені призупинити польоти.

Про це повідомляє Al Jazeera, передає Укрінформ.

Головний міжнародний аеропорт Гаїті, а також літаки потрапили в четвер під обстріл, через що міжнародні та внутрішні авіакомпанії скасувати рейси. Зокрема був обстріляний міжнародний аеропорт Туссен-Лувертюр. Щонайменше одна авіакомпанія, Sunrise Airways, призупинила всі рейси. Школи, університети і підприємства не працювали.

Також були атаковані кілька поліцейських відділків, два з них - підпалені. Згідно з повідомленням профспілки поліцейських, щонайменше четверо поліцейських, зокрема дві жінки, вбиті під час нападу на поліцейську дільницю поблизу громади Ханаан.

Відомий ватажок банди Джиммі Шерізьє заявив, що кілька угруповань домовилися про напади на сили державної безпеки з метою усунення прем'єр-міністра Аріеля Генрі.

"З нашою зброєю і разом з гаїтянським народом ми звільнимо країну", - сказав він.

Читайте також: Вдову президента Гаїті звинуватили у його вбивстві

Це трапилося під час відсутності Аріеля Генрі, який перебуває в Кенії, де намагається узгодити деталі розгортання іноземних збройних сил на Гаїті для допомоги в боротьбі з бандами.

Кілька останніх тижнів тисячі людей протестували на вулицях, вимагаючи, щоб прем'єр-міністр Генрі пішов у відставку, як він і обіцяв.

Як повідомляв Укрінформ, під час нещодавніх протестів на Гаїті загинули п'ятеро людей.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-