У Бангладеш горів торговий центр - 45 загиблих, десятки поранених

У Бангладеш горів торговий центр - 45 загиблих, десятки поранених

Укрінформ
Унаслідок пожежі в шестиповерховому торговому центрі у столиці Бангладеш вночі загинули щонайменше 45 людей, десятки отримали поранення.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Пожежа почалася пізно ввечері в четвер у ресторані на першому поверсі торгового центру Green Cozy Cottage в центрі Дакки, де окрім ресторанів знаходились магазини одягу та мобільних телефонів.

Пожежники використовували крани, щоб врятувати людей з будівлі. Один з тих, хто вижив, розповів, що люди врятувалися, піднявшись на дах будівлі.

Читайте також: В Австралії через лісову пожежу евакуюють 30 тисяч людей

У Пожежній службі заявили, що причиною загорання міг стати витік газу або несправність плити в ресторані, пожежа швидко поширилася, її вдалося приборкати лише через дві години зусиль 13 пожежних підрозділів.

"Це була небезпечна будівля з газовими балонами на кожному поверсі, навіть на сходах", - сказав бригадний генерал пожежної служби Майна Уддіна, додавши, що в будівлі не було аварійного виходу та інших заходів безпеки.

Наразі у лікарнях у критичному стані перебувають 22 людини з опіками, кількість жертв може зрости.

Вранці в п'ятницю родичі загиблих отримали їхні тіла у лікарні. Більшість загинули від задухи, інші - стрибнувши з будівлі.

Читайте також: У Нідерландах сталася пожежа в готелі, де живуть українські біженці

Прем'єр-міністр Шейх Хасіна наказала чиновникам забезпечити швидке лікування поранених. Уряд створив комісію з п'яти членів для розслідування інциденту.

За інформацією AP, вранці до обгорілої будівлі увійшла команда пожежників, щоб перевірити, чи є ще тіла, а судово-медичні експерти почали шукати докази для розслідування пожежі.

Як повідомляв Укрінформ, в американському штаті Техас через масштабні лісові пожежі призупинив роботу завод Pantex, на якому збирають та розбирають ядерну зброю, в невеликих містах евакуйовано населення.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-