Литва закриває два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Литва закриває два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю

Укрінформ
У ніч проти п'ятниці Литва закриває на кордоні з Білоруссю пропускні пункти «Лаворишкес» і «Райгардас». Тепер там діятимуть лише два ПП - в Мядинінкаї та Шальчинінкаї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє LRT.

Зазначається, що такі заходи спрямовані на розв'язання проблем національної безпеки, протидію контрабанді та порушенню міжнародних санкцій.

З 1 березня також припиняється рух пішоходів та велосипедистів через прикордонні пропускні пункти «Мядинінкай» і «Шальчинінкай».. Крім того, буде заборонено посадку й висадку пасажирів на залізничних прикордонних пунктах «Кена» та «Кібартай», за винятком особливих випадків, рішення щодо яких ухвалюватиме литовська Служба охорони державного кордону.

Також ухвалено рішення обмежити на 50% кількість дозволів для білоруських і литовських перевізників, які здійснюють міжнародні пасажирські рейси автобусами.

Читайте також: У Литві планують перевірити понад 18 тисяч білоруських мігрантів

Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська заявила, що такими рішеннями створюється залізна завіса. За її словами, від закриття пропускних пунктів та ізоляції білорусів виграють лише авторитарні президенти Лукашенко та Путін.

Нагадаємо, торік литовський Департамент державної безпеки Литви попередив, що білоруська розвідка намагається вербувати людей, які їздять між двома країнами.

Як повідомляв Укрінформ, рішення закрити з 1 березня два пункти пропуску на кордоні з Білоруссю – «Лаворішкес» («Котлівка» на білоруській стороні) та «Райгардас» («Привалка») - уряд Литви ухвалив минулого тижня.

Влітку минулого року Литва закрила пропускні пункти «Шумскас» і «Тверячус».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-