ХАМАС заявив про понад 30 тисяч загиблих у секторі Гази

ХАМАС заявив про понад 30 тисяч загиблих у секторі Гази

Укрінформ
Понад 30 тис. палестинців загинули внаслідок бойових дій між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС у секторі Гази з жовтня 2023 року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Times of Israel, посилаючись на дані Міністерства охорони здоров’я Гази, яке підпорядковується ХАМАСу.

У відомстві не зазначили кількість цивільних та військових осіб серед загиблих. Також не вказано, скільки осіб загинули внаслідок атак з боку Ізраїлю, а скільки – від несправності ракет угруповання ХАМАС.

Водночас Ізраїль заявив, що під час бойових дій у секторі Гази було ліквідовано близько 12 тис. бойовиків угруповання, на додачу до близько тисячі загиблих в Ізраїлі після початку війни в анклаві.

Читайте також: В Ізраїлі проходять місцеві вибори на тлі війни з ХАМАС

Як пише Al Jazeera, внаслідок війни між Ізраїлем та ХАМАСом із 7 жовтня в анклаві зазнали поранень 70 457 палестинців, тоді як загинули щонайменше 30 035 людей.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 31 січня кількість жертв серед палестинського населення сектору Гази внаслідок бойових дій між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС становила 26 900 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-