У Британії повернулися до вивчення окопної війни на тлі подій в Україні

У Британії повернулися до вивчення окопної війни на тлі подій в Україні

Укрінформ
Британська армія повернулася до вивчення тактик окопної війни на тлі бойових дій в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Business Insider.

"Збройні сили Великої Британії знову зосереджуються на підготовці до окопної війни після спостереження за бойовими діями між військами РФ та України", - йдеться у повідомленні.

Збройні сили Великої Британії, які підтримують Україну та навчають деяких її військових, взяли до уваги повернення окопного протистояння на європейський континент, зазначили британські офіцери.

Видання BI поспілкувалося з цього приводу з військовими, які навчають українських захисників.

Читайте також: Росія хоче нескінченного «окопного» протистояння, як у Першу світову

"Сполучене Королівство на сьогодні інвестує у свій підхід до вивчення окопної війни. Елементи окопування завжди були частиною навчання, але тепер ми знову зосереджуємося на тому, як еволюціонувала окопна війна", - сказав британський підполковник Вілсон.

Він додав, що окопна війна існує століттями, але з певного погляду вона пішла в історію, хоча тепер знову "у центрі уваги, особливо якщо додати до цього загрозу безпілотників".

Вілсон сказав, що Велика Британія не зосереджувалася на траншейній техніці впродовж останнього десятиліття, а в Іраку та Афганістані її війська зіштовхувалися з іншим ворогом.

Інший британський офіцер Девідсон розповів, що Велика Британія та країни-партнери, які допомагають у навчанні бійців ЗСУ, зрозуміли, що мають застарілу доктрину щодо окопної війни. У цьому зв'язку навчання українців змінюється "майже в реальному часі".

Девідсон додав, що Велика Британія та її союзники "вчаться від українців стільки ж, скільки вони від нас".

Читайте також: Міністр оборони Канади проінспектував навчання українських захисників у Британії

Як зазначає видання, інші країни-члени НАТО також навчають війська окопній війні, посилаючись на її відновлення під час війни РФ проти України.

Як повідомляв Укрінформ, загальні бойові втрати російських загарбників в Україні з 24 лютого 2022 року по 28 лютого 2024 року становлять близько 412 тисяч 610 осіб, зокрема 1060 – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-