Чотири альпіністи у Франції загинули через сходження лавини

Чотири альпіністи у Франції загинули через сходження лавини

Укрінформ
Чотири людини загинули внаслідок сходження лавини з гори, розташованої над гірськолижним курортом Мон-Дор (департамент Пюї-де-Дом, Центральний масив) у Франції. Ще троє дістали поранення і були шпиталізовані.

Про це передає Укрінформ з посиланням на BFMTV.

Як повідомив префект департаменту Пюї-де-Дом Жоель Матурен, снігова лавина на висоті близько 1600 м неочікувано накрила сімох альпіністів, у тому числі професійного гіда. Чотири людини загинули. Троє інших дістали поранення і були доставлені в лікарню Клермон-Феррана.

За словами Матурена, коли лавина зійшла, семеро людей все ще були на мотузках. До групи також входили ще двоє людей, які врятувалися та змогли подати сигнал тривоги.

Загалом до пошуків залучили близько п'ятдесяти рятувальників, зокрема представників високогірної жандармерії, кінологічну команду, інструкторів та лижний патруль.

Читайте також: Під час сходження на найвищу гору Мексики загинули двоє альпіністів, ще один зник безвісти

Четверо загиблих, за словами влади, були місцевими досвідченими альпіністами, які добре знали гори та мали все необхідне спорядження. Тож найпоширеніша версія трагедії – швидка зміна природних умов: після того, як у горах випало 50 см снігу, різко настала відлига, тож передбачити сходження лавини було неможливо.

Як повідомляв Укрінформ, в Альпах на висоті 2300 м зі снігового полону врятували нелегальних мігрантів, які застрягли в снігу у верхній частині італійської долини Суза, намагаючись пішки перетнути кордон із Францією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-