Норвезький круїзний лайнер пустили на Маврикій, холеру не виявили

Норвезький круїзний лайнер пустили на Маврикій, холеру не виявили

Укрінформ
Маврикій, зрештою, дав дозвіл норвезькому круїзному лайнеру Norwegian Dawn пришвартуватися у столиці Порт-Луї, оскільки на борту не було виявлено ознак холери.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

«Східноафриканська острівна держава Маврикій сьогодні дозволила круїзному лайнеру Norwegian Dawn пришвартуватися в столиці країни Порт-Луї, оскільки на борту не було виявлено ознак холери», - йдеться у повідомленні.

Очікувалося, що перші пасажири лайнера висадяться на берег у вівторок вранці о 6:00 за місцевим часом. Це сталося після вимушеної затримки лайнера, що йшов з Південної Африки через Мадагаскар та Реюньйон до Маврикію.

Після низки випадків шлунково-кишкових захворювань на борту Norwegian Dawn влада Маврикію спочатку відмовилася дозволити кораблю пришвартуватися в столиці Порт-Луї в неділю.

Раніше французький острів Реюньйон розвернув це судно, тому судноплавна компанія вирішила скасувати заплановану зупинку та спрямувати судно до Маврикія.

Читайте також: Норвезький круїзний лайнер не пустили на Маврикій через загрозу холери

За даними влади Маврикія, щонайменше 14 пасажирів та один член екіпажу на судні страждають від діареї та блювоти. Вони були ізольовані у своїх кімнатах. У неділю вранці місцеві працівники охорони здоров'я взяли проби приблизно у 15 людей на борту лайнера.

Зараз Південна частина Африки переживає серйозний спалах холери. До середини січня там було зареєстровано близько 200 000 випадків захворювання та понад 3 000 смертей у 13 країнах, а Маврикій знаходиться «у стані підвищеної готовності» через зафіксовані випадки захворювання на Коморських островах.

Як повідомляв Укрінформ, норвезький лайнер прибув на Маврикій у суботу ввечері, на день раніше, ніж мав би, оскільки не зупинявся на острові Реюньйон.

Читайте також: У Зімбабве кількість випадків холери перевищила 3 тисячі

На судні перебувають 2184 пасажири та 1026 членів екіпажу. Близько 2000 з них планували зійти у Порт-Луї, і ще 2000 мали піднятися на борт. Вони зможуть зробити це 27 лютого, заявив речник Norwegian Cruise Line.

Фото: Frank Drechsler/IMAGO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-