Лісові пожежі в Австралії охопили понад 20 тисяч гектарів

Лісові пожежі в Австралії охопили понад 20 тисяч гектарів

Укрінформ
Лісові пожежі в австралійському штаті Вікторія охопили вже площу у понад 20 тисяч гектарів та знищили шість житлових будинків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

У понеділок більше ніж 500 пожежників продовжували боротися із вогнем у місті Бейідін. Зазначається, що вогонь вже охопив понад 20 800 гектарів і знищив шість будинків разом із навісами та парканами.

Керівник пожежної служби Австралії Джейсон Хеффернан заявив у понеділок, що влада зосереджена на пожежах у регіоні Віммера. У понеділок рівень пожежної небезпеки в регіоні змінили з «екстремального» на «катастрофічний».

Очікується, що у середу в штаті Вікторія температура повітря досягне від 30 до 40 градусів за Цельсієм. У Бюро метеорології прогнозують, що стовпчики термометрів у місті Мілдура досягне 43 градусів за Цельсієм

Окрім цього, планується створити базовий табір для близько 300 пожежників у парку Вікторія, місто Балларт, де рятувальники, можливо, перебуватимуть понад місяць, поки у штаті триває боротьба із лісовими пожежами. Табір, за очікуваннями, зведуть до середи: у ньому розмістять намети, пральні, ванні кімнати та кухню, а також приміщення для пожежників.

Читайте також: В Аргентині лісові пожежі знищили 8 тисяч гектарів

Вогонь приборкати поки не вдалося, проте пожежники сповільнили темпи його поширення, йдеться у матеріалі.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер понад дві тисячі людей отримали наказ евакуюватися з міст на заході австралійського штату Вікторія через лісові пожежі, що вийшли з-під контролю.

Фото: James Ross/AAP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-