Путін наказав убити Навального, щоб зірвати обмін - команда опозиціонера

Путін наказав убити Навального, щоб зірвати обмін - команда опозиціонера

Укрінформ
Голова Фонду боротьби з корупцією (ФБК) Марія Пєвчих заявила, що Олексія Навального планувалося обміняти на росіянина Вадима Красікова, який відбуває довічний термін у Німеччині, але Путін прийняв рішення вбити Навального, оскільки не хотів бачити його на волі.

Про це передає Укрінформ із посиланням на Ютуб-канал Навального.

За словами Пєвчих, після повномасштабного вторгнення в Україну «стало очевидно, що Навального треба витягувати з в'язниці за будь-яку ціну», після чого його прихильники вирішили організувати його обмін на когось із російських шпигунів, які перебувають в ув'язненні на Заході.

За посередництва «знайомих політиків» і «найбагатших людей планети», розповіла голова ФБК, соратникам Навального вдалося вперше отримати схвалення плану на обмін навесні 2023 року, проте тоді все зірвалося. До грудня план знову було схвалено. Пропозицію обміняти Навального Володимиру Путіну передав бізнесмен Роман Абрамович.

За словами Пєвчих, 15 лютого вона отримала інформацію про те, що переговори про обмін Навального на Красікова «знаходяться на фінальній стадії».

«Я розповідаю вам цю історію, щоб ви мали відповідь на запитання, чому Навального вбили зараз. Путіну чітко дали зрозуміти: єдиний спосіб отримати Красікова — обміняти його на Навального. “Ах, так, — подумав Путін. — Навального на волі я не потерплю, і якщо принципово Красікова готові міняти, то треба просто позбутися предмета торгу. Поміняти потім при нагоді на когось іще», – сказала глава ФБК.

Пєвчих висловила думку, що Путін «збожеволів на ненависті до Навального» і що президент РФ «ненавидить його настільки, що діє на шкоду собі та власним раціональним інтересам».

Читайте також: Вбивство Навального – привід для Заходу зрозуміти, що з Путіним не може бути діалогу – Agenda Pública

Як повідомлялося, першим про те, що існує намір обміняти Навального на російського агента Вадима Красікова, який убив у Берліні чеченського польового командира, написав німецький таблоїд Bild. Це було 18 лютого, тобто другого дня після смерті російського опозиціонера. Видання заявляло, що в переговорах брали участь Москва, Вашингтон і Берлін і що «Олексій Навальний мав ось-ось вийти на волю».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-